Mélyfúró rendszerek - Keményfém szerszámok

Termelési kapacitás bővítése a Toolex Kft-nél


Kapcsolattartók:

Berke Gábor

mérnök-üzletkötő

+36-30-636-8780

gabor.berke.domain.com

 

Chlebik Roland

mérnök-üzletkötő

+36-30-525-3117

chlebik.domain.com

A botek cég történeteA vállalkozás 1974 április 01-én Lothar Herrmann, Gotthold Schur és Karl-Heinz Wenzelburger összefogásából mint egyéni vállakozás indult. A vállalkozás a Stuttgart közelében lévő Riederich városkában hat dolgozóval, kizárólag forrasztott egyélű fúrószerszámok gyártásával és fejlesztésével indult. Az átalakulás a mai GmbH cégformára 1976-ban került sor.

Az egyélű szerszámok, kifejezetten a széria eredményekkel megcélozták azt, amit addig a szokásos finommegmunkálással pl.: felfúrással illetve dörzsárazással feleslegesen csináltak. Furatot ugyanazzal a minőséggel, éltartammal valamint szerszámcsere nélkül és egy megmunkálással elkészíteni. Ez idő alatt az ipari kereslet a mély és precíz furatok iránt jelentősen megnőtt, amely jelentős gyártási előnyt hozott.

A vállakozás az alapítás óta folyamatosan változik. A termékek és szolgáltatások palettája az évek során ugyanúgy kiszélesedett.

A nemzetközi terjesztés, terjeszkedés és szervízhálózat egyre jobban kibővült.

A botek ma már egy nemzetközileg hatékony, mélyfúrószerszám-előállító és szolgáltató cég, közel 500 munkavállalóval világszerte.

Az anyavállalat termékpalettája magába foglalja a belső hűtésű egyélű fúrószerszámok valamint az összes mélyfúrórendszert, átmérő Ø0,5 - Ø700 mm tartományban.


A botek technológiája ma már iránymutató. A mélyfúró szerszámok specializációja valamint a gyártási folyamatok fejlesztése, ma már a második generációként sikeresen működik.

Toolex Kft.
Mátyás király u. 8
H-5931 Nagyszénás


Tel : +36-68-511-400
Fax: +36-68-444-886

infodomain.com